Mekansallaştırılmış Soyutlamalar

ARTICLE

Mekânla bağ kuran soyut dışavurumcu çalışmalarıyla dikkat çeken İzmirli sanatçı Cenkhan Aksoy, “Renklerin oluşturduğu çağrışımlar, belleğin tanık olduğu gerçeklik ve unutma arasındaki bağ ile zamanı durdurup sonsuzlaştırmayı deniyorum diyor.

1990 yılında İzmir’de doğan sanatçı Cenkhan Aksoy, 2016 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. Hala aynı okulda yüksek lisans eğitimine devam etmekte olan genç sanatçı, 2013‘ten beri çeşitli kolektif ve inisiyatiflerle beraber yürüttüğü sanat faaliyetlerinde ve birçok karma sergide yerini aldı.

“Disiplinlerarası çalışan sanatçı ve tasarımcıları kendime daha yakın bulmaktayım. Kendimi bireysel olarak geliştirirken, dahil olduğum kolektifler içerisinde de çağdaş ve organize ekip çalışmalarıyla yenilikçi, özgün ve verimli yerel projelere yönelik adımlar atarak hayallerimizi gerçekleştirmeyi hedefliyorum.” diyerek kendini ifade eden genç sanatçı “Kendi Kendine” isimli ilk solo sergisini 2013 yılında Ankara’da gerçekleştirdi. Kendi jenerasyonu içinde farklı malzeme ve üretim teknikleri kullanması sebebiyle öne çıkan Aksoy, ağırlıklı olarak biçimci bir sanat anlayışı etrafında şekillenen günümüz güncel sanatında özgün üretimleriyle dikkat çekmektedir. Birçok farklı disiplinde ve konsepte işler üreten Aksoy, tek bir medyuma bağlı kalmayarak, bunun verdiği özgürlük ile kendi söylemini gerçekleştiriyor.

Read more