Müziğin İmgelemi

ARTICLE

Eğitimi boyunca ses ve müzik alanında çalışmalar yapan genç sanatçı Yağmur Uyanık, işlerinde fiziksel ve sanal ortamlarda mekânı keşfetmek için çeşitli heykel formları ve etkileşimli yerleştirmeler yaratmaya odaklanırken tahmin edilen, ancak kolayca görülmeyeni araştırıyor.

MÜZİĞİN İMGELEMİ

1992 Antalya doğumlu Yağmur Uyanık, mimarlık ve müzik geçmişi olan disiplinlerarası genç bir sanatçı. 2014’te İstanbul Bilgi Üniversitesinde mimarlık anabilim dalı ve müzik yan dallarında lisansını tamamlayan sanatçı, Fulbright bursuyla San Francisco Sanat Enstitüsü’nde sanat ve teknoloji alanında yüksek lisans derecesini başarıyla tamamladı. Eğitimi boyunca ses ve müzik alanında çalışmalar yapan Yağmur Uyanık’ın üretimleri, Ars Electronica Linz dahil olmak üzere, Sonar D+ Barselona, Sinyal Işık Festivali Prag, Cenevre Uluslararası Film Festivali, Sanat Futura Roma, Exploratorium-California Bilimler Akademisi ve Diego Rivera Galerisi-San Francisco gibi dünyanın dört bir yanındaki galerilerde, müzelerde ve festivallerde gösterildi. Genç isim, 2015″ten beri üretimlerine Kaliforniya ve Antalya arasında devam ediyor. Sanatsal pratiği, zaman geçirdiği bu farklı coğrafyalar arasındaki bağlantılardan ve karşıtlıklardan besleniyor.

Archinet, Designcollector, Designmilk, FRAME Magazine gibi uluslararası yayınlarda yer alan Uyanık, 2019 yılında Avrupa Birliği Sanat Komisyonu tarafından fonlanan ve British Council tarafından organize edilen Connect for Creativity sanat ve teknoloji rezidansına katıldı. Bugünlerde ise Martch Art Project”in Martch Studio sanatçı rezidansı için Ayvalık”a gitmeye hazırlanıyor.

Read more