Sakin Figürlerin Çok Renkli Dünyası

ARTICLE

Resimlerinde gündelik hayattan samimi figürleri zengin bir renk skalasında yarattığı fantastik mekanlara yerleştiren genç sanatçı Bawer Doğanay, renk ve kompozisyon kurgusu bakımından oldukça yetenekli.

1990 yılında Mardin’de doğan Bawer Doğanay, Mardin Artuklu Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. 2019 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Bölümü’ne yüksek lisans öğrencisi olarak girdi. Halen eğitimine devam eden genç sanatçı 2018 ve 2020 yılında Base İstanbul’a katıldı. Üretimlerine halen Mardin’de devam etmektedir.

Mardin’de yaşayan sanatçı, dünya ölçeğinde pazar dinamiklerini de yakından takip etmekte. Son zamanlarda Gisela McDaniel, Kehinde Wiley, Salman Toor ve Hernan Bas gibi isimleri yakından takip ettiğini ve üretimlerini yaparken özellikle bu isimlerin işlerinden referanslar aldığını belirten Doğanay, Matisse geleneğini, yeni dönem figüratif anlayışla birleştirmekte. Genç sanatçı renk ve kompozisyon kurgusu bakımından oldukça yetenekli.

Read more